Studios Grikos

De studios zijn gelegen aan de zuid-oostzijde van het eiland Patmos, in het vissersdorpje Grikos, op een afstand van 100 m van het strand.

Grikos biedt nog de rust en gezelligheid waar Griekenland zo bekend om is, en is gelegen op ca. 4 km. van het hoofdstadje Chora en ca 4 km. van de havenplaats Skala. Aan het zandstrand van Grikos liggen een aantal tavernes en op ca. 500 m. afstand bevindt zich het schilderachtige kiezelstrand van Petra (Grieks voor grote steen) met ligbedden en parasols. De studios maken deel uit van een appartementencomplex en zijn gelegen rond een binnenplaats. Deze binnenplaats biedt een gezellige schaduwrijke verblijfsmogelijkheid en hieraan liggen tevens de ingangen van de studios.

Alle studios hebben een ruim balkon dat uitzicht biedt op het haventje van Grikos en het er tegenoverliggende eilandje Kalikatsou (zie foto hierboven).
De ruime studios zijn alle voorzien van een keukenblok met de benodigde voorzieningen (koffiezetapparaat e.d.).

De grootste studio biedt de mogelijkheid voor het verblijf van 6 personen, hier bevindt zich een bed op hoogte zoals dat traditioneel in veel huizen in Patmos aanwezig is. De studios zijn voor 2 tot 4 personen. Beddegoed en handdoeken zijn aanwezig en worden elke 3 dagen verschoond.

Foto's

[ Klik op de foto's voor een vergrote weergave ]

Patmos Patmos Patmos Patmos Patmos Patmos Patmos Patmos Patmos Patmos Patmos Patmos

Foto's & video

[ Klik op de foto's voor een vergrote weergave ]

Patmos Patmos Patmos Patmos Patmos

Patmos

Patmos mapPatmos ligt ten Oosten van de Egeïsche Zee en is het noordelijkste eiland van de eilandengroep "Dodekanesos" dat letterlijk "twaalf eilanden" betekent. De boden heeft een interessante vorm, waarbij naakte heuveltjes afwisselen met kleine vlakke gedeelten en tientallen kaapachtige uitsteeksels als het ware een van kant geborduurde kuststrook vormen met schilderachtige inhammen en haventjes. Het klimaat is droog, de wind waait vaak uit het noorden en de zon schijnt 3000 uren per jaar. Het eiland ligt 161 zeemijlen van Piraeus. De oppervlakte bedraagt 34 km2 en de doorsnee van het eiland is maximaal 25 km. Er wonen ongeveer 3000 mensen.

Patmos, gelegen tegenover Samos, is een eiland met veel bergen en heeft een bodem die bestaat uit vulkanisch gesteente. Patmos wordt ook wel het Jeruzalem van de Egeïsche zee genoemd. In 95 n. Chr. verbleef de apostel Johannes achttien maanden in een grot op Patmos. Volgens de overlevering trok de Evangelist zich toen terug op het eiland, nadat hij uit Efeze was verdreven en werd hij hier geïnspireerd om het laatste boek van het Nieuwe Testament, de Openbaringen te schrijven. Later in 1088, werd tijdens het bewind van Byzantijnse keizer Alexios 1, door de monnik Christodoulos die het eiland verlaten aantrof, een klooster gesticht ter ere van de apostel Johannes. Het klooster heet in het Grieks "Agios Ioannis Theologos" en lijkt op een burcht door de muren met kantelen aan de buitenzijde.

Patmos is een uitzonderlijk eiland voor vakantie. Het natuurschoon, de schilderachtige buurten, de traditionale architectuur van de hoofdplaats Chora, het helderschone zeewater, de gastvrijheid van de bewoners, maken het eiland tot een unieke plaats voor uitspanning en verkwikking. Mooie stranden zijn Grikos, Kampos, Livadi Geranou, Lampi, Meloj en Psili Ammos. Verder kunnen we nog aanbevelen; de zonsondergang vanaf het Profiti Ilias kerkje, en de steegjes van Chora.

Boekingen via contactgegevens

Boeken is niet afhankelijk van een week maar kan gebeuren per dag in verband met de
reismogelijkheden naar Patmos.

Prijzen zijn per appartement per dag en afhankelijk van de periode voor-, hoofd- en naseizoen.
Prijzen kunt u telefonisch of per e-mail bij ons opvragen met vermelding van het aantal personen.

Contact

Voor nadere informatie en boekingen kunt u via e-mail of telefonisch contact opnemen.

Dimitris Kavouras

Tel.: +31 43 6013729

+31 6 27221682 (mobiel)
Tel. Patmos: +30 22470 32017

+30 6 946475015 (mobiel)
E-mail: dimikavouras@gmail.com

Reisinformatie

Het is alleen mogelijk om het eiland Patmos te bereiken middels een bootverbinding omdat er op het eiland geen vliegveld aanwezig is.
De beste verbindingen zijn er vanaf de eilanden Kos en Samos, vanwaar er dagelijks boten naar Patmos varen.
Vanaf Samos duurt de reis ongeveer één uur en vanaf Kos ongeveer twee uurtjes.
Het is ook mogelijk om met de grote Ferrie boot vanaf Athene (Pireus) naar Patmos te reizen maar dan duurt de reis ongeveer 9 uur.

Vanuit Zuid Nederland zijn er gunstige vliegverbindingen te vinden met German Wings, Air Berlin, Ryanair en met de
maatschappijen die vanaf Maastricht Aachen Airport naar Griekenland vliegen.